Hei olen Peltolan Outi Kuopion Muuruvedeltä, omatoimisuutta ja käytännön järkeä arvostava perheellinen lääkäri ja hevostalousyrittäjä. Kuopioon muutin opiskelemaan Kuopion yliopistoon ensin ympäristöhygieniaa ja eläintiedettä ja sittemmin lääketiedettä. Lääkäriksi valmistumisen jälkeen jatkoin opintoja psykiatrian erikoislääkäriksi (2000) ja psykoterapeutiksi (2010). Kansanterveystieteen alalta valmistuin lääketieteen tohtoriksi (1999) aiheenani kosteusvaurioituneiden rakennusten terveyshaitat.

Olen tottunut nuoresta lähtien tarttumaan työntekoon ja työkokemusta on vallan vaikka mistä: siivoustyötä, tallityötä, kaupanalalla päivittäistavarakaupasta kukkakaupan kautta kultasepänliikkeeseen, matkailu- ja ravintola-alalla, kalojen rokottamista, Au pairina Itävallassa ja kalatehdastyöntekijänä Islannissa.

Asun maaseudulla ja olen pientilallinen hevostalousyrittäjä, kasvatan ratsuhevosia. Eläimet ovat olleet elämässäni läsnä lapsesta lähtien; hevoset, koirat ja kissat.

Terveydenhuollossa olen työskennellyt eri tehtävissä 1980-luvulta lähtien, ura alkoi sairaala-apulaisena Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Psykiatrialla olen työskennellyt kolmekymmentä vuotta sekä yrittäjänä että julkisen työnantajan palveluksessa. Valtaosan työurastani olen tehnyt psykiatrisessa avohoidossa Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella. Nyt työni on Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella mielenterveys- ja päihdepalveluiden apulaisylilääkärinä.


 

Ota yhteyttä

Sähköposti: outi.peltola2@outlook.com
Seuraa minua: Facebook / Instagram